Per què llancem raïms a terra un mes abans de començar la verema?

 A Blog

El raïm al terra abans de la verema

Sembla una contradicció i sí, també pot semblar un acte amb un fons més aviat negatiu. Quin sentit té que, després de treballar les vinyes tot l’any de sol a sol, ens dediquem a aclarir raïms? És necessari llançar quasi bé el 40% de producció d’una vinya? Quins efectes positius té en el vi?
Seguidament us donarem resposta a aquestes qüestions relacionades amb la preverema.

Fins no fa tants anys, en la pagesia de casa nostra, existia un gran objectiu per sobre de tot i consistia en produir el màxim raïm que fos possible (amb el millor grau, és clar). Es cultivava la terra en base a la seva fertilitat i capacitat de produir. Avui en dia, però, el guió ha canviat força i es prioritza la qualitat per sobre de la quantitat. L’evolució en les persones i la vida també té el seu efecte en el món del vi i, per aquest motiu, es duen a terme unes tècniques que anys enrere eren simplement impensables. En aquest cas en concret, la preverema ens ajuda a equilibrar la producció d’una vinya i ens permet millorar-ne la seva maduració i l’estat sanitari de la fruita. És una tasca que realitzem principalment a les vinyes joves per la seva gran capacitat de producció i sempre ens donarà un resultat qualitatiu superior! ho notarem a la copa? hi posariem la mà al foc.

Fins la pròxima actualització amigues i amics!

 

Notícies Recents
0

Start typing and press Enter to search