La neu fa saó!

 A Sense categoria

D’aquí uns anys no sé si recordarem el nom del temporal (Filomena) però de ben segur que ens quedaran gravats a la nostra retina les precioses imatges que ens està oferint. Feia temps que no vèiem aquest gruix de neu! les vinyes, el cereal, les oliveres i altres cultius, també recordaran aquesta nevada ja que nodrirà les plantes durants molts i molts dies. La neu fa saó, recorden els més ancians del poble. Es refereixen precisament a aquests beneficis que dóna la neu a la terra; per un costat, l’aportació d’humitat en un llarg període de temps, però també va bé per la descomposició dels terrossos i per les baixes temperatures que hi acompanyen, que permetran respectar el cicle vegetatiu i evitar múltiples fongs i insectes poc desitjats.

Notícies Recents

Deixa un comentari

0

Start typing and press Enter to search

Maridaje de primavera | Mas Vicenç