MARIDATGES DE VI ROSAT: EL FLORS I VIOLES

 A maridatges

Estiu, brisa, mar i un bon vi rosat. Suau al paladar, fresc i amb aromes afruitats que envaeixen els teus sentits.

Parlar de maridatges entre vins negres i blancs és el més comú, però sovint tendim a oblidar els vins rosats i la seva especial encant, que així com els altres vins també té les seves varietats i moltes formes de maridar-lo amb deliciosos plats. A Mas Vicenç hem preparat un maridatge de vi rosat que us encantarà, amb el nostre Flors i Violes de Mas Vicenç com a estrella envitada (com no podia ser d’una altra manera, és clar;))

Maridatges de vi rosat: El Flors i Violes

Però abans de parlar de el maridatge perfecte ens centrarem primer en la seva elaboració, amb una mica d’història sobre com el Flors i Violes és un dels vins més representatius de Mas Vicenç.

Maridajes de vino rosado: El Flors i Violes
El Flors i Violes | Mas Vicenç

El Flors i Violes, el rosado de la casa que nació como commemoración a los 10 años de la Mas Vicenç. Especial mención para el vino de la cosecha 2020, memorable por la vendimia tardía de la garnacha, lo cual permitió alargar su proceso de maduración sin riesgo. 

El Flors i Violes, el rosat de la casa que va néixer com commemoració als 10 anys de Mas Vicenç. Especial menció per al vi de la collita 2020, memorable per la verema tardana de la garnatxa, la qual cosa va permetre allargar el seu procés de maduració sense risc.

Com maridar el Flors i Violes?

Per la seva aparença, amb un color molt fi i poca estructura, els vins rosats solen ser acompanyats per amanides amb productes de temporada i, per què no, amb un bon plat de pasta, que desengreixa i afegeix un toc divertit a al paladar. El seu punt refrescant neteja la boca entre mos i mos.

En aquest maridatge de vins rosats, trobem que el Flors i Violes marida perfectament amb una nit de tapes o fusionant-ho amb la cuina mediterrània i asiàtica: arrossos, sushi, carpaccios o tàrtars, amb aromes eclèctics que juguen molt amb el toc afruitat que té aquest vi en particular.

Maridajes de vino rosado: El Flors i Violes
Maridatges de vi rosado: El Flors i Violes amb sushi

Tendim a pensar en els vins rosats com vins d’estiu, però la veritat és que són perfectament vàlids durant altres èpoques de l’any, com per exemple el Nadal. També és possible maridar-los amb entrants, ja que tenen una mica més de volum que un vi blanc jove i acompanyen molt bé amb formatges tous com el formatge de cabra, camembert o Brie, i amb plats de pasta que tenen més consistència.

Gaudiu de tots els maridatges que poden incloure el Flors i Violes, un vi per a tota ocasió, sense oblidar que aquest vi ha d’estar sempre fred però no en excés, ha d’estar una mica més calent que un vi blanc i estar més fred que un vi negre. Ens expliqueu amb què us agrada a vosaltes maridar un vi rosat com el Flors i Violes?

Salud!

Notícies Recents

Deixa un comentari

0

Start typing and press Enter to search