Com afecta la terra a les vinyes? Wine Curiosities

Moltes vegades ens pregunteu si el tipus de terra o sòl influeix o com afecta d’alguna manera a les vinyes o als vins i la resposta és un SÍ, sí que influeix. Anem a conèixer com afecta!

Ens podem adonar que segons el tipus de sòl o terra en el qual es troba la vinya, el vi que s’obté influeix en les mateixes característiques del vi. No és el mateix un vi cultivat en una vinya amb terra de pissarra, que un vi cultivat amb una terra argilosa, en aquest cas influeix en la quantitat de la producció i el gust. Anem a veure com afecten els diferents tipus de terra a les vinyes.

Al Celler Mas Vicenç podem trobar diferents tipus de terres, però principalment es diferencien en 4 tipus: pissarra, francoarenós, argila i fluvial amb còdols de riu. Expliquem les diferents característiques i com afecta la terra als nostres vins del celler.

Terra o sòl argilós: El més ric.

El terra més argilós retén millor la humitat de l’ambient i la vinya obté molts més nutrients del mateix terra el qual podem obtenir un nivell més elevat de producció, tot el contrari del terra pissarrós.

L’argila és la terra més rica i és perfecte per a fer vins més joves i afruitats, ja que el seu efecte és que dona vins molt afruitats i silvestres com el Terrat, el vi blanc jove de Mas Vicenç que també té aquest toc afruitat i per un altre costat tenim el Flors i Violes, un vi rosat jove amb característiques molt similars.

Terra francoarenós: El sòl criança.

Per un altre costat podem trobar el terra francoarenós que comença a a ser una terra més pobre que sol procedir de la terra o sòl pissarrós descompost i ens comença a donar vins que donen peu a la criança. A Mas Vicenç trobem el Nit de Lluna, un vi negre criança amb tocs de fruites silvestres.

afecta la terra a les vinyes? | Celler Mas Vicenç

Terra Pissarrós: vinyes d’alçada.

Tenim la sort de comptar amb una gran varietat de tipus de terres a la D.O. Tarragona. Anem a parlar sobre el terra que més ens agrada i ens sorprèn, el terra pissarrós, pel color i per com afecta aquest tipus de sòl a les vinyes. El terra pissarrós és troba a diferents alçades a Mas Vicenç des de 550 fins a 650 metres, les vinyes més altres, per sobre del mar. Això el que provoca que a més alçada menys fèrtil és la terra i per tant la vinya ha de profunditzar molt més l’arrel per arribar al nutrient.

Aquestes característiques d’aquesta terra pissarrosa afecta en el gust del vi i obtenim un gust més mineral, més profund, més llarg; com aquell cafè que et perdura a la boca. Així és l’Arlequí, un vi negre criança que et descobreix notes balsàmiques i perdura al paladar. Aquest terra pissarrós tenim diferents varietats de vinyes com la Carinyena, d’on prové l’Arlequí, el Chardonnay d’on prové el Dent de Lleó, el nostre vi blanc criança o la Garnatxa blanca.

Com afecta la terra a les vinyes? | Celler Mas Vicenç

Tenim la sort de poder gaudir de diferents tipologies de terres que ens permeten tenir moltes possibilitats per crear i jugar per obtenir nous vins i oferir una amplia varietats a tots vosaltres. I si els vols tastar, t’esperem al nostre celler de Tarragona o pots comprar-los a la nostra botiga online de vins.

Tant si ens visites o si degustes a casa teva un dels nostres vins, no dubtis en fer-li una foto i mencionar-nos a xarxes socials @masvicens perquè puguem veure-ho i compartir-ho.

Salut família!

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Open chat
Necessites ajuda? Contacta'm
Hola, Sóc el Xavi 👋
En què et puc ajudar?