EL CELLER

Re-evolucionant la tradició: De l’autosuficiència i la masoveria dels orígens a la revolució del vi de la cinquena generació. Mas Vicenç és el nom del mas de la família Ferré i Morató, on hi transcendeix una història familiar de cinc generacions vinculades al cultiu de la vinya.

El celler és integrat dins Mas Vicenç i s’empara geogràficament al nord de la comarca de l’Alt Camp, frontalers amb la comarca de la Conca de Barberà.

Les finques es cultiven respectant el medi ambient i se’n distingeixen sòls de caràcter calcari, argilós i pissarrós segons l’alçada, amb un clima eminentment mediterrani.

Mas Vicenç - Bodega en Tarragona

CELLER MAS VICENÇ

Mas Vicenç és un celler familiar construït amb les bases d’una masia tradicional catalana. Al peu del Coll de Cabra, la propietat llinda amb la serra de la voltorera on s’hi separa la comarca de l’Alt Camp amb la Conca de Barberà. El celler destaca per la seva autenticitat i per estar envoltat de vinyes i altres conreus típicament meditarranis. Fruit d’aquest paisatge, amb petites parcel·les separades per majestuosos marges de pedra seca, hi neix un ventall de productes que va des del vi i l’oli d’oliva, als fruits secs i la pròpia mel de flors de Mas Vicenç.

Bodega en Tarragona
historia mas vicens

HISTÒRIA DEL CELLER

La història s’inicia l’any 1953 quan el masover Vicenç Ferré, amb 90 anys a les esquenes i una vida sencera dedicada a la terra, va poder adquirir la propietat. Era la masia on havia crescut i el primer que va fer va ser batejar-la amb el seu nom, ben orgullós de per fi ser-ne l’amo. Des d’ençà, ja han avançat cinc generacions on el cultiu de la vinya ha format part intensament de la família.

generacio-mas-vicenç

LA REVOLUCIÓ DEL VICENÇ

És l’any 2005, quan el fill gran de la cinquena generació i oportunament el següent Vicenç de la saga familiar, que es comencen a elaborar els primers vins de Mas Vicenç, fruit dels raïms més apreciats de les finques familiars. El seu somni era fer vi d’aquelles vinyes més velles que el transportaven als records d’infància i es va poder fer realitat després d’assolir coneixement i experiència com a enòleg al Priorat i el sud-est de França.

L’any 2011 s’uneix al projecte en Xavier, el germà petit. Amb estudis d’empresarials i negoci internacional a Anglaterra i, posteriorment graduat com a sommelier professional, lidera la vessant més comercial i comunicativa de l’empresa.

De treball purament familiar i amb l’embranzida que aporta la joventut, neixen uns vins moderns i de caràcter atrevit que marquen un camí per a re-evolucionar la tradició.

Bodega en Tarragona
generacio-mas-vicenç
familia mas vicens

EL PRESENT

Actualment el celler està representat pels quatre membres de la família per a elaborar i comercialitzar els vins, l’oli d’oliva, el vinagre i la mel, fruit de les millors finques familiars. A més, l’enoturisme ha esdevingut un escenari clau per a apropar el dia  a dia del celler a tots els amants del vi.

Els dos germans Vicenç i Xavier Ferré al capdavant com a enòleg i sommelier, el pare Francesc Ferré, mimant la terra i la mare, Maria Morató, a l’administració per a assolir-ne l’equilibri perfecte.

 

francesc-ferre

FRANCESC FERRÉ

Viticultor

Apassionat de la vinya i la feina ben feta.

 

maria-morato

MARIA MORATÓ

Administració

El control, la gestió i l’equilibri.

 

 

vicenç-ferre-morato

VICENÇ FERRÉ MORATÓ

Enòleg

El creador del celler. Innovació i tècnica.

 

 

xavier-ferre-morato

XAVIER FERRÉ MORATÓ

Sumiller

Comercialització, comunicació i enoturisme.

 

Open chat
Necessites ajuda? Contacta'm
Hola, Sóc el Xavi 👋
En què et puc ajudar?