Com afecta la terra a les vinyes? Wine Curiosities

Moltes vegades ens pregunteu si el tipus de terra o s貌l influeix o com afecta d’alguna manera a les vinyes o als vins i la resposta 茅s un S脥, s铆 que influeix. Anem a con猫ixer com afecta!

Ens podem adonar que segons el tipus de s貌l o terra聽en el qual聽es troba la vinya, el vi que s’obt茅 influeix en les聽mateixes聽caracter铆stiques del vi. No 茅s el mateix un vi cultivat en una vinya amb terra de pissarra, que un vi cultivat amb una terra argilosa, en aquest cas influeix en la quantitat de la producci贸 i el gust. Anem a veure com afecten els diferents tipus de terra a les vinyes.

Al Celler Mas Vicen莽 podem trobar diferents tipus de terres, per貌 principalment es diferencien en 4 tipus: pissarra, francoaren贸s, argila i fluvial amb c貌dols de riu. Expliquem les diferents caracter铆stiques i com afecta la terra als nostres vins del celler.

Terra o s貌l argil贸s: El m茅s ric.

El terra m茅s argil贸s ret茅n millor la humitat de l’ambient i la vinya obt茅 molts m茅s nutrients del mateix terra el qual podem obtenir un nivell m茅s elevat de producci贸, tot el contrari del terra pissarr贸s.

L’argila 茅s la terra m茅s rica i 茅s perfecte per a fer vins m茅s joves i afruitats, ja que el seu efecte 茅s que dona vins molt afruitats i silvestres com el Terrat, el vi blanc jove de Mas Vicen莽 que tamb茅 t茅 aquest toc afruitat i per un altre costat tenim el Flors i Violes, un vi rosat jove amb caracter铆stiques molt similars.

Terra francoaren贸s: El s貌l crian莽a.

Per un altre costat podem trobar el terra聽francoaren贸s que comen莽a a a ser una terra m茅s pobre que sol procedir de la terra o s貌l pissarr贸s聽descompost聽i ens comen莽a a donar vins que donen peu a la crian莽a. A Mas Vicen莽 trobem聽el Nit聽de Lluna, un vi negre crian莽a amb tocs de fruites silvestres.

afecta la terra a les vinyes? | Celler Mas Vicen莽

Terra Pissarr贸s: vinyes d’al莽ada.

Tenim la sort de comptar amb una gran varietat de tipus de terres a la D.O. Tarragona. Anem a parlar sobre el terra que m茅s ens agrada i ens聽sorpr猫n, el terra pissarr贸s, pel color i per com afecta aquest tipus de s貌l a les vinyes. El terra pissarr贸s聽茅s聽troba a diferents al莽ades a Mas Vicen莽聽des de 550 fins a 650聽metres, les vinyes m茅s altres, per sobre del mar. Aix貌 el que provoca que a m茅s al莽ada menys f猫rtil 茅s la terra i per tant la vinya ha de profunditzar molt m茅s l’arrel per arribar al nutrient.

Aquestes caracter铆stiques d’aquesta terra pissarrosa afecta en el gust del vi i obtenim聽un gust m茅s mineral, m茅s profund, m茅s llarg; com aquell caf猫 que et perdura a la boca.聽Aix铆 茅s聽l’Arlequ铆, un vi negre crian莽a que et descobreix notes bals脿miques i perdura al paladar. Aquest terra pissarr贸s tenim diferents varietats de vinyes com la Carinyena, d’on prov茅 l’Arlequ铆, el Chardonnay d’on prov茅 el聽Dent聽de Lle贸, el nostre vi blanc crian莽a o la Garnatxa blanca.

Com afecta la terra a les vinyes? | Celler Mas Vicen莽

Tenim la sort de poder gaudir de diferents tipologies de terres que ens permeten tenir moltes possibilitats per crear i jugar per obtenir nous vins i oferir una amplia varietats a tots vosaltres. I si els vols tastar, t’esperem al nostre celler de Tarragona o pots comprar-los a la nostra botiga online de vins.

Tant si ens visites o si degustes a casa teva un dels nostres vins, no dubtis en fer-li una foto i mencionar-nos a xarxes socials @masvicens perqu猫 puguem veure-ho i compartir-ho.

Salut fam铆lia!

0 Comments

Submit a Comment

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Open chat
Necessites ajuda? Contacta'm
Hola, S贸c el Xavi 馃憢
En qu猫 et puc ajudar?