Maridatge de calçotada. Vi blanc o negre?

Arriba una de les millors èpoques gastronòmicament parlant. Les calçotades ja estan aquí. Un dels productes més representatius de la zona. I arriba el primer dilema: amb quin vi marida millor la Calçotada? Us sorprendrà la resposta 😉

Una bona calçotada té dos ingredients que no poden faltar. Per una banda, els calçots i si són quilòmetre 0, millor; i, per un altre costat, la salsa romesco. Nosaltres la fem amb nyores i avellanes. I arriba el gran dilema: amb quin vi marida millor la calçotada? No tenim una resposta única. Us donem dos vins que les calçotades li van com anell al dit.

Comencem amb el Nit de Lluna, un vi negre criança de la D.O Tarragona de casa nostra, Mas Vicenç. Un vi negre amb molta fruita vermella i fruits silvestres. L’idoni per maridar amb una calçotada. Però, serà l’únic?

Maridatge de calçotada amb vi negre: El Nit de Lluna.

A Mas Vicenç lliguem els calçots amb vins negres joves per la seva acidesa i els tocs afruitats que desprenen les notes del mateix vi. El Nit de Lluna és un maridatge perfecte tot i la seva criança, ja que trobem les notes a fruita que fa predominar als calçots. Un vi lleuger, dinàmic i el que ajudarà a menjar més calçots. Tot són avantatges😜

Amb el Nit de Lluna sortim del típic porró per anar amb un vi de criança del 2018 amb copa. Per una calçotada amb calma, d’aquestes que comences i no pots parar.

El gust de la ceba intensa, però dolça del calçot lligada amb la textura de la salsa romesco i el vi amb el gust de mores i violetes fa que realci el maridatge i l’experiència de la calçotada.

La calçotada sempre és amb vi negre?

La resposta és no. Recentment, hem fet una calçotada entre amics on el maridatge el vam fer amb el Dent de Lleó, un vi blanc criança de Mas Vicenç. I direu, no es queda curt un vi blanc amb la intensitat dels calçots? El Dent de Lleó li va molt bé, primer pel seu element trencador i per la seva estructura. Es tracta d’un vi criança amb notes fumades que farà que la calçotada sigui un gran maridatge que lliga amb les notes fumades del calçot.

Maridatge de calçotada

Però compte! No tot tipus de vi blanc marida amb una calçotada. Un vi blanc jove de caràcter afruitat i lleuger com podria ser El Terrat, amb una calçotada li faltaria intensitat. Quan parlem de blancs elaborats amb fusta on trobem la cremositat i la potencia en boca que té el Dent de Lleó es converteix en un maridatge innovador.

Maridatge de calçotada

Tenim la sort de poder gaudir de diferents maridatges amb calçotada on poder variar i triar entre vi blanc o vi negre. Et convidem  que donis una oportunitat de provar els dos maridatges i esperem la teva experiència.
Pots trobar els vins al nostre celler de Tarragona o també els pots comprar a la nostra botiga online
de vins.

Tant si ens visites o si degustes a casa teva un dels nostres vins, no dubtis a fer-li una foto i esmentar xarxes socials @masvicens que el puguem veure i compartir.

Què en penseu vosaltres: blanc o negre? 

Salut, família. 

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Open chat
Necessites ajuda? Contacta'm
Hola, Sóc el Xavi 👋
En què et puc ajudar?