Maridatges amb vi negre: Nit de Lluna & Arlequí

Amb la màgia de la nit com a inspiració del Nit de Lluna, barrejat amb l’elegància i personalitat del Vi L’Árlequí, a Mas Viçens us presentem els maridatges amb vi negre.

La pregunta del milió: com maridar un vi negre?, o millor, quin maridatge és millor amb vi negre? I aquesta és una pregunta amb múltiple resposta. Quan parlem de maridatge s’ha de parlar i tenir en compte la identitat de cada vi, especialment perquè els vins negres depenen en gran part del procés d’elaboració, però també està molt marcat el tipus de sòl i l’alçada de les vinyes que són alguns dels elements que envolten la vinya.

Els vins negres són de gran complexitat, això fa que siguin molt rics en cultura. Al nostre celler de Tarragona tenim actualment 3 vins negres: Nit de Lluna, l’Arlequí i la Fonollosa. Veurem les diferències i amb què es maridarà cadascun d’aquests vins.

Diferències entre vins negres

El Nit de Lluna està fet amb vinyes més joves a diferència de l’Arlequí amb vinyes de més edat. Els més joves produeixen molta més quantitat, però la seva concentració no és tan elevada, mentre que les vinyes amb més edat produeixen menys, però el raïm queda més concentrat en tot. El seu color és més concentrat, igualment que el nivell de sucre i això dona com a resultat que tinguem dos vins, dues varietats, tenint així sabors molt diferents.

De vinyes a peu de muntanya i raïm de pell prima neix el Nit de Lluna, cosa que fa que la maceració de pell sigui més curta que amb l’Arlequí, obtenint així un vi negre més lleuger, fresc i més varietal. Per tal raó en l’àmbit de maridatge acompanyaria molt bé plats lleugers, carns blanques, formatges de tota mena, especialment aquells que tenen un caràcter més làctic, fins i tot podríem maridar el Nit de Lluna amb un peix com el bacallà de llauna o en samfaina, salmó pel seu alt contingut de greix i fins i tot amb tonyina.

Maridar peix amb vi negre?

La resposta és sí, amb un peix blau, una tonyina o amb un tractar el vi Nit de Lluna és perfecte per la frescor i la intensitat. A diferència del vi Arlequí, que predominaria molt en relació amb el peix blau per exemple.

Pack vi mediterrani

El Nit de Lluna té un color més granatós, amb intensitat mitjana, a diferència de l’Arlequí, que té una intensitat de color més alta, per les aromes i l’estructura marida millor amb plats de carn vermella de caça, amb plats d’hivern , formatges curats i xarcuteria ibèrica.

L´Arlequí té molta més profunditat, intensitat i ens demana plats més complexos, el vi perfecte per a moments molt especials. Els plats de carn vermella, de caça, més plats d’hivern. Fins i tot els formatges curats, de pernil ibèric, seria un maridatge perfecte. Sense deixar de banda que parlar de vins negres, és parlar també de vins més joves, dels quals hi ha nombroses varietats, cadascun amb les seves característiques, forma i maridatge.

maridaje con vino tinto crianza tarragona

Tenim la sort de poder gaudir de diferents tipus de vi negre a Mas Vicenç i això et permet tenir moltes possibilitats per crear el maridatge perfecte per a cada ocasió. Et convidem que els provis al nostre celler de Tarragona o també els pots comprar a la nostra botiga online de vins.

Tant si ens visites o si degustes a casa teva un dels nostres vins, no dubtis a fer-li una foto i esmentar xarxes socials @masvicens que el puguem veure i compartir.

Un vi per a cada moment! Salut!

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Open chat
Necessites ajuda? Contacta'm
Hola, Sóc el Xavi 👋
En què et puc ajudar?