Per què llancem raïms a terra un mes abans de començar la verema?

Per què llancem raïms a terra un mes abans de començar la verema?

Sembla una contradicció i sí, també pot semblar un acte amb un fons més aviat negatiu. Quin sentit té que, després de treballar les vinyes tot l’any de sol a sol, ens dediquem a aclarir raïms? És necessari llançar quasi bé el 40% de producció d’una vinya? Quins efectes positius té en el vi? Seguidament, des de Mas Vicenç, us donarem resposta a aquestes qüestions relacionades amb la preverema.

El raïm al terra abans de la verema

 

Fins no fa tants anys, en la pagesia de casa nostra, existia un gran objectiu per sobre de tot i consistia en produir el màxim raïm que fos possible (amb el millor grau, és clar). Es cultivava la terra en base a la seva fertilitat i capacitat de produir.

Avui en dia, però, el guió ha canviat força i es prioritza la qualitat per sobre de la quantitat. L’evolució en les persones i la vida també té el seu efecte en el món del vi i, per aquest motiu, es duen a terme unes tècniques que anys enrere eren simplement impensables.

En aquest cas en concret, la preverema ens ajuda a equilibrar la producció d’una vinya i ens permet millorar-ne la seva maduració i l’estat sanitari de la fruita. És una tasca que realitzem principalment a les vinyes joves per la seva gran capacitat de producció i sempre ens donarà un resultat qualitatiu superior! ho notarem a la copa? hi posariem la mà al foc.

Fins la pròxima actualització amigues i amics!

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Open chat
Necessites ajuda? Contacta'm
Hola, Sóc el Xavi 👋
En què et puc ajudar?